Gyártási folyamatok

Egyedi-, kis szériás célgép gyártás

A gyártási folyamatok szimulációjával kapcsolatban gyakori tévhit, hogy csak a nagysorozatú tömeggyártással foglalkozó cégek tudják kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A módszer kifejlesztése kétségtelenül ebben a szegmensben gyökerezik, de a hosszú átfutási idejű, egyedi termékeket gyártó cégek is hamar felfedezték. A folyamat-szimuláció kiválóan alkalmazható a nagyszámú alkatrészt és komplett részegységeket beépítő, sok műveletes, összetett szerelési folyamatok hatékonyságának feljavítására, vagy optimalizálására is.

Bővebben

Kompresszor gyártó üzem korszerűsítése

Hűtő- és egyéb kompresszorok gyártására specializálódott vállalat a meglévő gyártórendszerének felülvizsgálata, újratervezése, és lehetőség szerinti bővítése mellett döntött, hogy sikeresen ki tudja elégíteni a vele szemben támasztott, várhatóan növekvő beszállítói igényeket.

Bővebben

Napelem gyártó üzem megtervezése

Napelem paneleket gyártó cég új gyárának felépítése zöld mezős beruházás keretében valósult meg. A beruházás előkészítése során felmerült műszaki kérdések eldöntésében minimálisra kellett szorítani a döntések kockázatát, amiben a WITNESS prediktív folyamat-szimulációs rendszer segített.

Bővebben

Nehézmotor gyártó üzem hatékonyságának javítása

Nehéz gépjárművekben és speciális munkagépekben alkalmazott nagy motorokat gyártó üzem hatékonysága nem felelt meg az elvárásoknak, és a cég vezetése úgy ítélte meg, hogy a rendelkezésre álló kapacitások jobb kihasználásával javítani lehetne az eredményeken. A változtatások hatásvizsgálatához a WITNESS folyamat-szimuláció szolgáltatta a numerikus értékeket.

Bővebben