Navisworks

Letöltések

Customer Story - BAM Construction

letöltés

Customer Story - Hill

letöltés

Navisworks

5D-s projektellenőrző szoftver építőipari szakemberek számára

Az Autodesk Navisworks egy széleskörűen elterjedt projektellenőrző szoftvercsalád, mely kifejezetten építőipari szakemberek számára készült. A Navisworks az Autodesk saját formátumain túl képes kezelni a legtöbb jelentős szoftvergyártó fájlformátumát. Ennek köszönhetően lehetőség van a különböző szakmák képviselői által, a legkülönbözőbb szoftverekben előállított modellek egyesítésére. Az integrált 3D-s modellt és a hozzá kapcsolódó adatokat ezután úgy kezelhetjük, mint a megépítendő létesítmény digitális ikerpárját.
A Navisworks szimulációs, elemző és kommunikációs eszközei mind-mind hozzájárulnak a projekt hatékony koordinálásához, a problémák megfelelő kezeléséhez illetve az építés vagy felújítás pontos megtervezéséhez, ütemezéséhez.

Az Autodesk Navisworks három változatban érhető el.

Navisworks Freedom

A Navisworks Manage vagy Simulate által létrehozott NWD fájlok valamint DWF fájlok nézegetésére szolgáló ingyenes alkalmazás. A Navisworks Freedom szoftverrel minden résztvevő számára áttekinthetővé válik az egész projekt, többek között a 3D modell szerkezet, az objektumtulajdonságok, az észrevételek és az animációk. A nézegetésen kívül navigálhatunk az egyesített modellben valamint méréseket végezhetünk és metszeteket készíthetünk. 

 

Navisworks Simulate

A Navisworks Simulate a Navisworks Freedom eszközein túl speciális eszközöket biztosít az 5D-s szimulációhoz (3D+idő+költség) és erőteljes funkciókat nyújt a projekthez kapcsolódó hatékony kommunikációhoz. A szoftver segítségével a több szakterületet is érintő tervezési adatokat egy modellé építhetjük össze. Az ütemtervkészítés, a mennyiségi kimutatások, az animációk és az egyéb megjelenítési képességek támogatják a felhasználókat abban, hogy egyértelműen bemutathassák a tervezői szándékot és szimulálni tudják a kivitelezést úgy, hogy az átlátható és kiszámítható legyen. Az Autodesk Navisworks Simulate szoros együttműködésre képes a BIM 360 Glue szoftverrel, kiterjesztve minden résztvevő részére a szabályozott hozzáférést a projekt áttekintéséhez és irányításához.

 

Navisworks Manage

A Naviswork Manage szoftverben a Naviswork Simulate funkcióin túl lehetőségünk van ütközésvizsgálatok elvégzésére is. Ennek segítségével még a megépítés előtt minimalizálhatók a problémák és így lényegesen lecsökkenthetők a költséges javítások és az ebből adódó késések.

További részletek a termékről >>