BIM 360 Docs

BIM 360 Docs

A BIM 360 Docs a BIM 360 szoftvercsalád alapeleme. Itt, ezen a központi helyen találhatók meg a projekthez kapcsolódó fájlok, dokumentumok, 3D-s modellek, melyeket a projekt résztvevői osztanak meg egymással.

  • Az információáramlás a résztvevők között mindig szabályozottan történik.
  • A 2D-s és 3D-s tervi állományok mellett, egyéb fájltípusok is feltölthetők a központi tárhelyre, melynek nincsenek méretbeli korlátai.
  • A tervek különböző állapotai könnyen nyomonkövethetők, hiszen az adott dokumentumok különböző verziói is automatikusan eltárolásra kerülnek. Az ezek közti különbségeket az összehasonlító eszközök segítségével vizsgálhatjuk meg.
  • A tervekhez megjegyzéseket fűzhetünk, méréseket végezhetünk benne vagy hozzá kapcsolódó feladatokat oszthatunk ki.

A BIM 360 Docs-al képesek vagyunk publikálni, menedzselni és megosztani fájlokat és dokumentumokat egy korlátlan, centralizált, felhő alapú tárhelyre. Biztosíthatja a kontrollált hozzáférést az információkhoz, azaz ön szabja meg, hogy az egyes csapatok, egyének milyen szinten férjenek hozzá a projekt egyes elemeihez. 2D és 3D-s terveket is publikálhat, illetve nyomon követheti a verzió ellenőrzővel a projekt minden változását, melyek egy gombnyomásra vizualizálhatóak is. Kommenteket vagy akár feljegyzéseket is hagyhat a tervezési problémáknál.

A BIM 360 Docs-al a projekt csapat mindig naprakész információkkal lesz ellátva, ezzel biztosítva a projekt időbeli és pénzbeli stabilitását. A szoftver része az Autodesk BIM 360 szoftvercsaládnak, az egyetlen felhő alapú platformnak, amely összekapcsolja a tervezést és a kivitelezést, leegyszerűsíti a döntéshozást, és felgyorsítja a projektek lefutását.