Bemutatkozás

CAD+Inform Kft. bemutatása

A CAD+Inform Kft. közel 30 éve van jelen a hazai számítógépes grafikus mérnöki-műszaki szoftverpiacon és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások területén.

Cégünk megalapítása egybeesett a korszerű CAD rendszerek magyarországi megjelenésével, aminek elterjesztésében a CAD+Inform Kft. is jelentős szerepet vállalt. Az amerikai Autodesk képviseletében több AutoCAD alapú szakmai tervező rendszer hazai piacra történő honosítását végeztük el, illetve saját fejlesztésű hiánypótló építőmérnöki alkalmazásokkal egészítettük ki a CAD-es kínálatot. AutoCAD alapú saját tervező rendszerünkkel 1993-ban elnyertük az év AutoCAD alkalmazásfejlesztője címet is.

Tevékenységi körünk 1995-ben új szakmai területtel bővült, amikor a WITNESS folyamat-szimulációs rendszer fejlesztőjének kérésére elvállaltuk a szoftver hazai bevezetését és képviseletét. Erre a kapcsolatra alapozva hoztuk létre a szimulációs üzletágunkat. Abben az időben a vállalati folyamat-szimuláció alkalmazása a gyártási folyamatok elemzésében és megtervezésében még merőben új eszköznek számított nemzetközi vonatkozásban is. Magyarországon lényegében nem voltak alkalmazási előzményei.

Cégünk életében jelentős fellendülést hoztak az ezredforduló évei, amikor a két alapterületünkön belül további jól elkülönülő szakterületek kezdtek kirajzolódni. Az általános CAD mellett megjelentek a szakma specifikus vertikális tervező szoftverek, amelyek közül legdinamikusabban az építészeti-, az építőmérnöki-, és a gépészeti rendszerek fejlődtek. A saját CAD alkalmazás fejlesztésünkben a C+I Közmű Tervező rendszer kapta a legnagyobb hangsúlyt, amely önálló piaci termékként mostanra standard eszközzé vált a hazai a közműtervezők körében. 

A vállalati folyamat-szimuláció is teret hódított, és lassan betört a logisztika-, az üzleti folyamatok-, a közlekedés-, és a szolgáltatási folyamatok területére is. Elkezdődött a nagyarányú digitalizáció az ipar és a szolgáltatás minden ágazatában, amit ma már átfogóan az Ipar 4.0 elnevezéssel illetnek. Követve az igényeket, a 2010-es évektől kezdődően egyre nagyobb figyelmet fordítunk a folyamat-szimuláció alkalmazásának elmélyítésére az ún. digitális gyártástásra történő átállásban. A WITNESS szimulációs technológia értékesítésén túl, az utóbbi években szimulációs szolgáltatásainkkal nyitottunk a nagyvállalatok mellett a hazai KKV-k irányába is.

Szintén az ezredfordulótól, a korábbi nagy építőmérnöki CAD felhasználóink, elsősorban a közművállalatok körében megindult digitális grafikus nyilvántartásra történő átállás, a CAD+Inform Kft-nél is új szakirányok megjelenését eredményezte. Nagy ugrás volt a térinformatikai fejlesztésekkel, de elsősorban a grafikus műszaki adatbázisok létrehozásával és szabványosításával kapcsolatos szolgáltatásaink beindítása. 2006-ban hoztuk létre a műszaki adatfeldolgozó üzletágunkat, ami jelentős létszám bővüléssel is együtt járt. A meglévő mérnöki-, informatikusi- és matematikusi szakmai gárdánk geoinformatikusokkal és adatfeldolgozókkal egészült ki. Ma már jelentős digitális feldolgozó kapcitásokkal rendelkezünk, amit döntően az Autodesk és ESRI alaptechnológiákat használó nagy hazai közmű üzemeltetők kötnek le.

A CAD+Inform Kft. tevékenysége során mindvégig igyekeztünk megfelelni a lehető legmagasabb minőségi elvárásoknak. A minőségügy kiemelt terület, amit a megrendelőink is elvárnak tőlünk. Minőségbiztosítási rendszerünket folyamatosan karbantartjuk és évente auditáltatjuk.

A CAD+Inform Kft. továbbá részt vesz a GINOP-3.2.1-15-2015-00001 programban. Kedvezményes szolgáltatások / termékek megnevezése.

Hosszú múltra visszatekintő, mindenkor a piaci igényeket szem előtt tartó fejlődésünk eredményeként, cégünknél jelenleg négy önálló üzletág működik:

Építőmérnöki Tervező Rendszerek, Műszaki és GIS Adatbázis Építés, Vállalati Folyamatok Szimulációja, Gépészeti Tervező Rendszerek

Mérföldkövek:

1991. CAD+Inform Bt. megalakulása

1991. AutoCAD alapú alkalmazói szoftver fejlesztés beindítása

1992. CAD+Inform Kft. megalakulása cégátalakulással

1992. Az Év AutoCAD Alkalmazásfejlesztője cím

1993. Authorized AutoCAD Dealer

1993. AutoCAD forgalmazás beindítása

1994. Építőmérnöki CAD szoftver üzletág beindítása

1995. AT&T ISTEL Authorized WITNESS Software Distributor

1995. Vállalati folyamat-szimulációs üzletág beindítása

1996. Member of Autodesk Developer Network

1996. Authorized Distributor for Lanner Group WITNESS Software

1997. Általános gépészeti CAD szoftver üzletág beindítása

1998. GIS szoftver üzletág beindítása

1999. C+I Közműtervező Rendszer piacra kerülése

2001. Autodesk Authorized Systems Centre

2005. GIS üzletág bővítése digitális térkép feldolgozással

2008. Autodesk Value Added Reseller

2008. Autodesk Bronz Partner

2009. GIS üzletág átalakítása Műszaki és GIS adatbázis építés üzletággá

2009. Autodesk Silver Partner

2011. MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány bevezetése

2016. Digitálisan Felkészült Vállalkozás tanúsítvány

2016. Autodesk Gold Partner

2018. Member of ESRI Developer Network

2018. Adatbázis technológia bővítése ESRI ArcGIS geoadatbázisokkal

2018. Áttérés MSZ EN ISO 9001:2015 szabványrabemutatkozás

Cégadatok

Teljes név:
CAD+Inform Mérnöki, Szoftverfejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Rövid név:
CAD+Inform Kft.
Alapítás éve:
1992
Székhely:
4032 Debrecen, Tarján utca 71/B.
Telephely:
4031 Debrecen, István út 6. 1. em.
Cégjegyzékszám:
Cg.09-09-001484
Adószám:
10746758-2-09
Főtevékenység:
6201 '08 Számítógépes programozás


bemutatkozás

Cégügyek

Cégügyek, cégvitel, szerzõdések:
Csige Sándor
Könyvelés, költségvetési kapcsolatok:
Mikola Károly
Cég adminisztráció:
Hodosi-Nagy Patrícia