Az AutoCAD 2021 újdonságai

 

Megjelent az új AutoCAD 2021, a már jól ismert 2D/3D műszaki rajzoló és rajzszerkesztő szoftver legújabb verziója. Az AutoCAD 2021-ben nem csak új funkciókat találunk, de több meglevő eszköz is megújult. Most ezek közül mutatunk be néhány frissítést ill. újdonságot.

Ha már rendelkezik AutoCAD vagy AutoCAD LT előfizetéssel, telepítse az új verziót az Autodesk fiókjából vagy az Autodesk asztali alkalmazásból!

Ha nincs még AutoCAD-je rendelje meg nálunk!

 

AutoCAD alkalmazások az irodán kívül |  Blokk palettákGrafiklus TeljesítménynövelésTovábbfejlesztett DWG és Xref összehasonlító funkciókRajzi előzmények

 

AutoCAD alkalmazások az irodán kívül

Az AutoCAD megújult webes és mobil alkalmazásaival dolgozhat bárhol és bármikor, hiszen az AutoCAD 2021 előfizetéssel a szoftver mindig a rendelkezésére áll. Az AutoCAD által kínált eszközöket bárhová magával viheti. A rajzai hozzáférhetőek az irodán kívül a külső helyszíneken, az ügyfeleknél vagy akár útközben is. Nem csak nézegetheti állományait, de szerkesztheti és megjegyzéseket is fűzhet hozzá vagy új rajzot is létrehozhat bármilyen eszközön. 

 

Blokk paletták 

A blokkok használatát ezentúl megkönnyíti számunkra a Blokk paletta. Segítségével beilleszthetjük blokkjainkat az aktuális rajzból vagy akár újra használhatjuk a legutóbb beillesztett blokkokat, de természetesen más rajzok blokkjai között is böngészhetünk, akárcsak korábban a Design Centerben. A Blokk paletta megjelenésében az Eszközpalettához hasonlít, viszont a blokkok kiválasztásán túl megadhatjuk a beillesztési opciókat is, mint pl. lépték, elforgatás vagy akár többszörös beillesztés.

 

Grafikus teljesítménynövelés

Az AutoCAD-ben ha eltolást/nagyítást eszközöl, a szoftverek automatikusan elvégzik az újragenerálás parancsokat. A program reagálása számottevően javult a 3D-s műveletek során, melyet leginkább az összetettebb 3D modelleknél érzékelhetünk.

Gyors távolság

 

Továbbfejlesztett DWG és Xref összehasonlító funkciók

Összehasonlíthat két verziójú rajzot egyetlen ablakban. Továbbá lehetősége van a külső referenciaként csatolt rajzfájlok módosításának az összehasonlítására is. Ezeket kiválóan szemléltető revízióbuborékokkal valósítja meg a program.

 

Rajzi előzmények

Összehasonlíthatja terveinek jelenlegi és korábbi verzóit, melyből láthatóvá válik a szerkesztés előrehaladása. Mindezt grafikusan, jól kivehetően jeleníti meg. A program automatikusan a helyes fóliára helyezi a rajz verzióit.

AutoCAD alkalmazások az irodán kívül |  Blokk paletták |  Grafikus teljesítménynövelés |  Továbbfejlesztett DWG és Xref összehasonlító funkciók |  Rajzi előzmények