Az AutoCAD 2021 újdonságai

AutoCAD 2020

 

2019. március 27-én megjelent az új AutoCAD 2020, a már jól ismert 2D/3D műszaki rajzoló és rajzszerkesztő szoftver legújabb verziója. Az AutoCAD 2020-ban nem csak új funkciókat találunk, de több meglevő eszköz is megújult. Most ezek közül mutatunk be néhány frissítést ill. újdonságot.

Ha már rendelkezik AutoCAD vagy AutoCAD LT előfizetéssel, telepítse az új verziót az Autodesk fiókjából vagy az Autodesk asztali alkalmazásból!

Ha nincs még AutoCAD-je rendelje meg nálunk!

 

AutoCAD alkalmazások az irodán kívül |  Blokk palettákGyors távolságTovábbfejlesztett DWG összehasonlító funkciókRajztisztítás újratervezve

 

AutoCAD alkalmazások az irodán kívül

Az AutoCAD megújult webes és mobil alkalmazásaival dolgozhat bárhol és bármikor, hiszen az AutoCAD 2020 előfizetéssel a szoftver mindig a rendelkezésére áll. Az AutoCAD által kínált eszközöket bárhová magával viheti. A rajzai hozzáférhetőek az irodán kívül a külső helyszíneken, az ügyfeleknél vagy akár útközben is. Nem csak nézegetheti állományait, de szerkesztheti és megjegyzéseket is fűzhet hozzá vagy új rajzot is létrehozhat bármilyen eszközön. 

 

Blokk paletták 

A blokkok használatát ezentúl megkönnyíti számunkra a Blokk paletta. Segítségével beilleszthetjük blokkjainkat az aktuális rajzból vagy akár újra használhatjuk a legutóbb beillesztett blokkokat, de természetesen más rajzok blokkjai között is böngészhetünk, akárcsak korábban a Design Centerben. A Blokk paletta megjelenésében az Eszközpalettához hasonlít, viszont a blokkok kiválasztásán túl megadhatjuk a beillesztési opciókat is, mint pl. lépték, elforgatás vagy akár többszörös beillesztés.

 

Gyors távolság

A GEOMMÉR parancs használatával a távolságok mérése gyorsabb, mint valaha. Ez az új parancs lehetővé teszi, hogy kattintás nélkül, csak az egér mozgatásával láthassuk az objektumok közötti távolságokat 2D rajzokban. A párhuzamos objektumok között dinamikusan megjelennek a távolság értékek, ahogyan az egerünket mozgatjuk .

Gyors távolság

 

Továbbfejlesztett DWG összehasonlító funkciók

Az AutoCAD 2019-ben megjelent rajz összehasonlító funkció a felhasználói visszajelzések alapján került továbbfejlesztésre, így a 2020-as AutoCAD-ben már nem csak a két rajz közötti különbségeket láthatjuk, de helyben szerkeszthetjük is a rajzokat valós időben.

Amikor kiválasztjuk azt a rajzot, amit össze kívánunk vetni az aktuális DWG-vel, akkor a különbségek az aktuális rajzban jelennek meg.

Az új eszköztár segítségével az összehasonlítás gyorsan ki-be kapcsolható. Amikor az aktuális DWG-ben változtatunk egy rajzelemet, akkor a különbségek kiemelése egyből megtörténik, így könnyebb az összehasonlítás.

Szintén újdonság, hogy az összehasonlításra kiválasztott rajzból valós időben tudunk objektumokat importálni az aktuális rajzba.

 

Rajztisztítás újratervezve

Annak érdekében, hogy könnyebb legyen a rajzot megtisztítani a felesleges elemektől, újratervezésre került a TISZTÍTÁS (PURGE) parancs, melynek segítségével egyszerűbb lesz megérteni, hogy bizonyos elemek miért nem törölhetők ki a DWG fájlból.

Akár egyenként, akár csoportosan szeretnénk eltávolítani az objektumokat, segítségünkre lesznek a jelölőnégyzetek. Az új átméretezhető előnézeti ablakban megtekinthetjük a törölni kívánt objektumokat. A Nem tisztítható elemek gombbal kilistáztathatjuk azokat az objektumokat, melyeket nem lehet a rajzból kitisztítani, sőt ennek lehetséges okairól is kapunk információt.

Az Objektumok kiválasztása funkció abban segít minket, hogy megtaláljuk azokat az objektumokat, melyek megakadályozzák az adott elem rajzból történő kitisztítását.

 

AutoCAD alkalmazások az irodán kívül |  Blokk paletták |  Gyors távolság |  Továbbfejlesztett DWG összehasonlító funkciók |  Rajztisztítás újratervezve

AutoCAD 2020