Cad+Inform facebook megoszt Cad+Inform in english Cad+Inform főoldal Cad+Inform Hírlevél Cad+Inform Terméktámogatás
 
CAD+Inform CAD+Inform Szolgáltatások CAD+Inform Oktatás CAD+Inform Híreink CAD+Inform Termékeink CAD+Inform Referenciáink CAD+Inform Elérhetőségek
 

SZOFTVERFEJLESZTÉS


Dobozos termékek


A CAD+Inform Kft. a kezdetektől foglakozik AutoCAD alapú alkalmazói szoftverek fejlesztésével. A kifejlesztett szoftverek egy része a kereskedelemben kapható dobozos alkalmazás, amely speciálisan valamilyen műszaki szakterület számára készült. Ilyen például a C+I Közműtervező Rendszer (gáz, víz, csatorna) vagy az Általános Rendezési Terv Lekérdező Rendszer az önkormányzatok számára.

 

Egyedi termékek


A fejlesztések másik része egyedi megrendelésre készített célszoftver, ami egy bizonyos felhasználónál kerül alkalmazásra. Az egyedi szoftverek témakörét és műszaki tartalmát a megrendelő határozza meg.  Tipikus célszoftverek az Autodesk technológiai és térinfomatikai alapokon működő szakági térképkezelő, közműhálózat elemző, feldolgozó és publikáló alkalmazások. Vannak közöttük egyszeri, speciális feladatokat kiszolgáló célalkalmazások, és a nagyvállalatok informatikai rendszereibe integrálódó üzemi rendszerek is.

 

Minden C+I fejlesztésben közös, hogy Autodesk technológiákra épül: AutoCAD, AutoCAD Map 3D, AutoCAD Civil 3D, Autodesk Infrastructure Map Server....

 

 

REFERENCIÁK


E.ON Közép-Dunántúli Gázhálózati Zrt.
Digitális gázszakági térkép szabvány kidolgozása és szoftver támogatása

Az E.On Hungária közmű szolgáltató vállalatainál végrehajtott egységes műszaki informatikai fejlesztés szükségessé tette, hogy az E.On Közép-dunántúli Gázhálózat Zrt. szakági nyilvántartását is alkalmassá kellett tenni a korszerű adatbázis alapú, térinformatikai rendszerbe történűő migrálására. A meglevő nyilvántartás elsősorban papíron volt vezetve, kisebb mennyiségben digitális szakági állományokkal kiegészítve. A nyilvántartás digitális átalakítása előtt először létre kellett hozni, azt a vektorgrafikus szakági ábrázolási és szerkesztési szabványt, amely biztosítja a létrejövő állományok egységes szerkezetét, a további szoftveres feldolgozáshoz.
Az általunk kifejlesztett változásvezetést támogató szoftveralkalmazás biztosítja, hogy a későbbi szerkesztés során is megmaradjon a szakági állományok egységes szerkezete.
Ezeken túl alkalmazásainkkal biztosítható, hogy a külső fél által létrehozott és átadott szakági rajzok is megfeleljenek a már létrehozott szabványoknak.E.ON Észak-Dunántúli Áramszolgáltató Zrt.

E.ON IS Hungary Kft. üzemeltetésében lévő térképszerver alkalmazás fejlesztése és bevezetése

A projekt feladata egy vállalati szintű Térképszerver alkalmazás kerüljön kifejlesztésre és bevezetésre. A Térképszerver kialakításakor az elsődleges cél az volt, hogy az áramszolgáltató tulajdonában lévő adatok (alaptérképek, közmű nyomvonalak, sémarajzok, műszaki adatbázisok és nem strukturált szöveges és képi állományok) egy egységes adatszolgáltató eszközön legyenek tárolva, amely elérhető ezen adatok vállalati szintű lekérdezésére és megjelenítésére.Central Geo Kft.

A C+I Gázhálózat Tervező modul kiegészítése egyedi igényeknek megfelelően


Ebben az esetben a cél az volt, hogy a meglevő speciális formátumú forrásadatokból minél gyorsabban és hatékonyabban előálljon egy olyan grafikus megjelenítés, mely tartalmaz minden kívánt adatot és feliratot. A felmért geodéziai adatok alapján kellett egy gázvezeték nyomvonalát megrajzolni, majd a felmért adatok segítségével a kívánt vezetékszakaszról hosszmetszet rajzolni, úgy hogy azon a vezetéken és terepen túl a keresztező objektumok (közművek, út, vasút stb.) is megjelenjenek. Mivel több száz kilóméternyi egybefüggő vezeték kirajzolása is előfordulhat egy munka során, az általunk kifejlesztett alkalmazás jelentősen meggyorsította a munkavégzést. 

Tagok: Szoftverfejlesztés