Cad+Inform facebook megoszt Cad+Inform in english Cad+Inform főoldal Cad+Inform Hírlevél Cad+Inform Terméktámogatás
 
CAD+Inform CAD+Inform Szolgáltatások CAD+Inform Oktatás CAD+Inform Híreink CAD+Inform Termékeink CAD+Inform Referenciáink CAD+Inform Elérhetőségek
 

RAJZDIGITALIZÁLÁS

 


A legnagyobb magyar közműszolgáltatóknál végzett sikeres projektek során, a CAD+Inform jelentős tapasztalatokat szerzett a papír alapú nyilvántartások digitális átalakításában. Ez azt jelenti, hogy megrendelőink igényeinek megfelelően a térképek beszkennelése és archiválása után, megtörtént az adatok közhiteles térképekre történő felszerkesztése, adatokkal való feltöltése.
A grafikus adatfeldolgozó csoport munkáját a saját fejlesztésű, speciálisan az adott feladatra kidolgozott belső alkalmazások teszik hatékonnyá és egyben garantálják a magas szintű minőséget.A digitális átalakítás során egyedi megrendelői igények teljesítésére is van lehetőség. Ilyen esetek például, ha a megrendelő valamilyen speciális fóliaszerkezettel, meghatározott típusú rajzelemek és saját szabványos jelkészlet alkalmazásával, szöveges adattáblák hozzárendelésével vagy térképek esetében topológiai elemzéssel és topológia generálással kéri a digitalizálás végrehajtását.


A digitalizálandó műszaki rajzok tartalmilag lehetnek alaptérképek, közműtérképek, gépészeti rajzok, villamos kapcsolási rajzok, épület rajzok, stb. Gépészeti mûszaki dokumentációk feldolgozása akár 3D-s parametrikus modellekként Inventor környezetbe is lehetségesREFERENCIÁK


E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt.

Papír alapú gázszakági nyilvántartás digitális átalakítása


A feladat az E.ON szakági - elsősorban papíron létező - nyilvántartását alkalmassá kellett tenni a korszerű, adatbázis alapú, térinformatikai rendszerbe történő migrálására. A vektorgrafikus ábrázolási és szerkesztési szabványok létrehozása és a rajzok szkennelése után, a felmerült hiányokat, pontatlanságokat tisztázni kellett. Ez után kezdődhetett el a valós digitális átalakítás, melynek eredményeképpen egy digitális szakági nyilvántartás jött létre. Annak érdekében, hogy a későbbi szerkesztések során megmaradjon a szakági állományok egységes szerkezete, elkészült egy saját fejlesztésű változásvezetést támogató alkalmazás is.TIGÁZ Zrt.

Meglevő gázszakági nyilvántartás digitális átalakítása


A TIGÁZ Zrt. megbízásából megvalósításra került a korábban meglevő gázszakági nyilvántartás egységesítése és digitális feldolgozása. A projekt során létrejött az a digitális gázszakági térkép rendszer, amely felületül tud szolgálni a következő lépésben kifejlesztendő műszaki térinformatikai rendszernek. A digitalizálás során felépült a gázhálózat topológiája és megtörtént a térképeken szereplő gázhálózati objektumok és a meglevő műszaki adatbázis összehasonlítása és kiegészítése is. Az elkészült állományok hibamentességéről itt is egy saját fejlesztésű alkalmazás gondoskodik.

 

 

 

 

Tagok: Rajzdigitalizálás